Sursa Bistriteanul – Drum bun de acum între Nușeni și Chiraleș! Investiția a costat peste 3 milioane de euro

Segmentul de drum dintre Nușeni – Feleac – Chiraleș a fost modernizat. Investiția a costat peste 3 milioane de euro și are garanție de 10 ani.

Recepția lucrării a fost făcută astăzi într-un cadru oficial, alături de primarii localităților prin care trec cei 10 kilometri de asfalt proaspăt, executorii lucrării și reprezentanții Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Proiectul are sursa de finanțare din Fondurile Europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar durata de execuție a fost de doi ani (24 de luni).

Constructorul este o asociere dintre SC FAR FOUNDATION SRL, liderul de asociere împreună cu SC MIS GRUP SRL și SC DRUMSERV SA, asociați. 

SC LA CONSULT & DEVELOPMENT SRL s-a ocupat de lucrările de proiectare și asistență tehnică, conform datelor oferite de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. 

Întreaga lucrare a valorat peste 16 milioane de lei, adică peste 3 milioane de euro.

De-a lungul celor 10 kilometri de drum au fost executate stratul de uzură, stratul de piatră spartă, stratul de balast, șanțuri de pământ (7.1 km), sanțuri dalate (5.1 km), rigole ranforsate, rigole carosabile, 15 podețe tubulare, amenajarea a 16 drumuri laterale, ziduri de sprijin, amenajarea acceselor la proprietăți, parapeți metalici (1.6 km), 11 borne kilometrice, 91 borne hectometrice, marcaje rutiere și table indicatoare.